fbpx

Kontakt

#9 Brat

Brat. Tako jaka reč puna moći i ljubavi. Reč dovoljno sama na papiru da stoji. Nije joj potreban nikakav pridev. Dovoljna je samo imenica.

Njegovo visočanstvo brat. Neko ko te voli, neko ko je tu uvek. Neko koga ti voliš i za koga ne prezaš ništa. Brat je potreban svakome. Njegova ruka i oslonac.

Brat te zasmejava, golica, čupka za kosu. Uči te da šutiraš loptu, ljulja se sa tobom na ljuljašci. Isto tako svađa se oko daljinskog, pojede tvoju polovinu čokolade. Brat ti uzme ključeve od kola, ali sipa gorivo i opere ih. On poruči tvoju pesmu u kafani i zove te mrtav pijan. Kači tvoje glupe slike na story.

Brat nekada ume i da se ne javi danima, ali onda dođe sa velikom čokoladom.

Brat te uvek poljubi ali i šutne. Brat se uvali u tvoj krevet kada si bolestan, i pije tvoj odvratni čaj da ti bude lakše. Voli tvog izabranika, ali ga drži na oku. Obožava tvoje drugove, mada i njih posmatra ispod oka. Kasnije kada dobiješ decu on ih šeta, kupuje im slatkiše. Viče na njih, kada tebi dođu preko glave. Raduje se i više nego ti kada oni budi uspešni. Brat diše sa tobom, i želi da njega boli umesto tebe. Brat leči tvoju tugu, hrani tvoju sujetu. Hrabri te i želi da budeš bolji od njega.

Jednostavno dovoljno je na praznom papiru imenica BRAT, pa bio on rođeni ili ne, bitno da je pravi.

Previous article#8 Otkucaji srca
Next article#10 Teške odluke

Još tekstova

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pratimo se na Instagramu