fbpx

Kontakt

#67 Vragolasti beli šal

Već danima hoću priču o tebi da napišem, kako si doskočio vragolastoj familiji. Hoću i sve odlažem, a ne znam što… I jutros mi zvoni telefon, mama… tužne su vesti. Nema te više… A bio si najveseliji u našoj rodbini, uvek sa osmehom i belim šalom.

Rado se setim tvojih doskočica kada me ispod oka gledaš i pitaš ”Mala, jesi li ti to u dilemi?”

“Ne ja samo mogu biti u trilemi”, osmehivala sam se…

“Vidim ja da si ti na mene”, vrteo si mudro glavom, a osmeh ti je titrao. Bio si veseljak ali mangup, ona stara garda. Džentlmen i šmeker, lepa reč za svakog, a savet uvek sa merom. Brojali smo ti ljubavnice i grdili te, prekorevali i tiho opominjali. Nije vredelo, voleo si život, a i žene. Jer šta je život bez njih. Jednu si voleo onako pravo i život si joj dao. Ali niko ne može da ospori da ti je često to oko nemirno bežalo na sve što je lepo.

Jednostavno prijalo mu je, lepa žena, kafana i pesma. Sećam se, mala sam bila kada te vratiše iz još jedne tvoje avanture. U familiji se ćutalo, samo tiho i kradom govorilo o tome. Ali ja kao dete radoznalo sve čujem i ako su se trudili da me pošalju u sobu. A vratiše te kući u svoje gnezdo, jer svadba se spremala kod sestrića.

Nikada, ali nikada neću zaboraviti zapanjenost rodbine, dok sede ispred video rekordera i gledaju snimke sa svadbe. Ti elegantan, bela košulja, odelo kravata i beli šal, poručuješ kod muzike omiljenu i samo usnama govoriš “I love you bebo!”, dok te kamera zumira. Išla je bezbrojeno puta tvoja pesma i poruka, celo veče… Poruka tvoja, svi su znali na šta i koga se odnosi. I opet si bio šmeker, jer je bilo vickasto i domišljato. Bilo je iznenađujuće i samo tebi nalik. Morali su da ti skinu kapu i nasmeju se. I ako su jedni od drugih krili, videlo se da im je bilo drago da si bar na takav način uspeo da im doskočiš. Vragolasto i šaljivo. Jer ko je bolje znao od tebe šta ti prija.

Evo i sada možda nepun sat od kako mi javiše, znam da ćeš negde gore na muziku, sa sve svojim belim šalom i nemirnim očima. Pa poruči onu omiljenu i uživaj.

Izgleda ima nas još što su bar malo povukli na tebe. ❤️

Previous article#66 Jaka žena
Next article#68 Razgovori sa Ajfelom

Još tekstova

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pratimo se na Instagramu