fbpx

Kontakt

#254 Pred mužem ne jedi sita

Drage moje dame, pišem vama… tek sada shvatam rečenicu babe moje drugarice: “pred mužem nemoj nikada ni da jedeš sita!” Dugo je nisam razumela, sada u ovim godinama mi se razdanjava.

Kao što rekoh, žene moje, prvu stvar koju treba da naučite je da nikada, ali nikada svoju prijateljicu ne ogovarate kod svog partnera, jer kad-tada on će to iskoristiti. Šta imate vi od toga što ćete je napljuvati kako se napila na proslavi firme, ili kolika joj je suknja ili pak da li ima ljubavnika. Verujte mi, biće to nekada u nekom trenutku upereno i protiv vas.

Da li će on vama ikada pljuvati svog ortaka? Teško, da li će vam reci kada mrtav pijan drpa neku žensku u kafani? Bogami, neće. A hoće li vam ispričati da Mile ne zna da zameni akumulator? Ma jok, zaboraviće to čim su ga popravili.

Je li izdao ikada kada se neko iz društa švalerisao? Neee, tek posle skontate da je i on to znao… Pa zašto onda drage moje dame mi to radimo?? Da bi se pravile pametne, fine, poštene? Da bi bile bolje?

Verujte mi, mudrije je da prećutite da ste ispred Maxija srele bivšeg ili da vam se javio na fb. Sada bi rekle “A što? Nije to ništa loše.” Nije, naravno… ali zašto je njemu bitno da vas bivši iz srednje koji godinama živi u Nemačkoj sa ženom i decom vas je pitao na fb kako ste? Razmenili ste par učtivih recenica, malo se pravili važni i to je to.

Zašto je bitno da to vaš muž, momak zna? Očekujete da će i on vama to reći ili pak dajete sebi tako na važnosti? A posle se čak i ljutite kada on poludi kaže da su vam drugarice ovakve ili onakve ili da dajete prostora da vas bivši zovu…

Što se ljutite? Pa nije tako, naravno da nije.. ali zamislite da lavica kaže lavu “onaj tamo drugi me je onjušio”.. i lav ništa.. eee onda ili nije mu stalo do nje ili nije pravi lav!

Ljutite se i govorite stalno nema pravih muškaraca, sve neki kilavi, bla bla… Pa naravno da nema kada mi od njih uporno hoćemo da pravimo drugarice, valjda tako dokazujemo nešto.

Ja mogu sve sa njim da podelim, ništa ne krijemo, mi sve znamo, sve mogu ispred njega.. Kome dokazujemo sebi, njima, drugima?? Mislite da je zanimljivo da vide vaš brijač s dlakama, gaće sa menstruacijom ili pak veštačke trepavice na lavabou??

Lepo je govorila baka moje drugarice… a tek sada shvatih šta je htela reći… a vi razmislite.

Još tekstova

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pratimo se na Instagramu