fbpx

Kontakt

#10 Teške odluke

Opet plače. Plače i ćuti. Pustila je tuš, tako je lakše. Voda će odneti svu tugu. Oprati sve suze sa njenog lica. A hoće li one ikada prestati da teku?

Nada se tom danu. Danu kada će prihvatiti sebe i svoje postupke. Kada će moći opet da se pogleda u ogledalo. Danu kada će skinuti masku, lažni osmeh, izuti štikle i pustiti kosu.

Već dugo radi u ozbiljnoj firmi i trudi se da ostavi utisak dobrog i vrednog radnika. Svako jutro besrekorno našminkana i doterana. Prva u kancelariji. Malo priča, puno radi, ali zato kada dođe uveče kući, stigne je sve.

Danas bi imalo dve godine. Njeno nerođeno dete. Ubila ga je ona. Nikada sebi neće oprostiti taj abortus. Ne prođe dan, a da ne razmišlja o tome. Kako bi izgledalo, da li bi bilo dečak ili devojčica. Koje boje oči bi imalo? Na koga bi ličilo, na nju ili njega?

Prokletnik.

On je i rekao: “Abortiraj, radi šta hoćeš, tvoja stvar.”

A ona studetkinja iz unutrašnjosti, živi u studenskoj sobi i to vrlo skromno. Završna godina fakulteta. Njeni u selu ne smeju ni da znaju. Nikada joj ne bi oprostili.

On asistent profesora, veren uglednom novinarkom. Ali tako dobar lažov i manipulator.

Nasela je na sve njegove priče… lepo su joj govorile babe, muškarci žele samo jednu stvar. Smejala se svaki put kada je bila kući u selu. O bože, da li su ove žene ikada bile mlade i volele. Ma kakvi, one i ne znaju šta je to. E, draga moja, znaju i te kako znaju. Znale su bake o čemu ti pričaju.

Brisala se toplim peškirom i sela u malu dnevnu sobu koja je ujedno i spavaća. Fino zarađuje, ali to jedino može da iznajmi, malu garsonjeru blizu posla. Otvara bocu vina i planira da večeras nazdravi. U čast nerođenog deteta, njoj majci – ubici i ološu od oca koji je pomogao da donese takvu odluku. Njenom saučesniku. Nije želeo ništa da ima sa njom, ni sa tim… kakav čovek. Ali ona je bila glupa, trebala je da zadrži bebu, pa prehranili bi se nekako, i sve bi došlo na svoje. Ali nisam mogla, nisam znala kako, plašila sam se. ”Kukavice”, izgovorila je naglas. Zato i ne možeš da gledaš sebe u ogledalu, dodala je u mislima. Nisi ti ništa bolja od njega, još si gora.

On je rekao, a ti uradila!

Još tekstova

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pratimo se na Instagramu